10. maaliskuuta 2013

TAPAHTUIPA KERRAN KAUPPAYHTIÖLLÄ

Kauppayhtiö, tuo Rovaniemen retrokulttuurin kehto. Siellä on monet rattoisat illat vietetty, eikä syyttä! Alkuvuodesta siellä soivat seinät, mieli ja korvat, kun muun muassa rollolaiset bändit Siipisulat ja Timjami orkesteroivat eräänä mieltä lämmittävänä lauantai-iltana.

Bändejä keikoillaan minulla tulee kuvattua yhä enemmän ja enemmän, tää homma tuntuu nimittäin aina yhtä mielekkäältä ja sopivan haastavalta. Keikkakuvauksen filosofiaan en vielä ole ehtinyt perehtyä, joten siitä ette nytten saa juttua, kenties kunhan tästä viisastun. Pääasiassa mietiskelen nyt ja tilanteen ollessa päällä, ylläripylläri, valoja, varjoja ja kuvan dynamiikkaa.

Kuten kuvista kenties huomaatte; tunnelmallisen Kauppayhtiön valo-olosuhteet eivät ehkä ole valokuvauksen kannalta kaikista helpoimmat, mutta sitäkin persoonallisemmat! Itse en käytä omia lisävaloja kuvissa ollenkaan, sillä koen niiden tukahduttavan tunnelman. Oikean kulman ja hetken löytäminen, se on se juttu. Heh, valokuvaajana kärsivällisyys on kyllä kohonnut huippuunsa tuhansien ja taas tuhansien "täydellisen hetken" kalastelujen jälkeen! Kohteen oikean asennon ja ilmeen löytyminen suhteessa valoihin ja muuhun ympäristöön on aina sattuman kauppaa. Tällä kertaa kamerani sai ikuistettua näin:




Suopursun raikas Siipisulat, joiden musiikkia voit fiilistellä täällä.


Täältä taas löydät folkkaavan Timjamin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti