6. syyskuuta 2015

Gluteeniton vegaaninen mustikkapiirakka

Tässä viime vuoden aikana on tullut niin paljon pyyntöjä koskien mustikkapiirakkaohjettani, että päätin julkaista sen myös tänne verkon ihmeelliseen maailmaan, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus päästä kokeilemaan kyseistä ohjetta omanlaisekseen. Kyseessä ei siis ole kuitenkaan mikä tahansa mustikkapiirakka, vaan gluteeniton ja vegaaninen sellainen, joka on testattu ja hyväksytty aikuisten sekasyöjien lisäksi teini-ikäisillä, jotka ihastuivat siihen ikihyviksi. Sanoisin, että tässä piirakassa on ainesta klassikoksi: sopii keliaakikoille, vegaaneille ja teineille. Voiko enempää jälkuruualta pyytää? Lisäksi tämä on ainesosiltaan ihan superterveellinen, joten eikun vain uunia lämpiämään!



Gluteeniton vegaaninen mustikkapiirakka

POHJA
  • 100 g margariinia
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3,5 dl jauhoja, esim.
    • 2 dl kaurajauhoja
    • 1 dl perunajauhoja
    • 0,5 dl kikhernejauhoja
  • 0,5 dl kauramaitoa
  • (ripaus kardemummaa)
  • (ripaus kanelia)

TÄYTE
  • 1 prk (500 g) maustamatonta soijajogurttia
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g mustikoita (ei tarvi sulattaa)

Jauho-osuuden (3,5 dl) voi halutessaan korvata millä tahansa haluamallaan jauhoseoksella.
Sokerina suosittelen käyttämään ruokosokeria. Soijajogurttipurkkia kannattaa ravistaa voimakkaasti ennen avaamista, jolloin siihen ei jää kokkareita. Mustikat voi myös korvata muilla marjoilla/hedelmillä. Mielikuvitus on rajana!

  1. Sekoita yhteen margariini, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita toisessa kulhossa jauhot.
  2. Lisää jauhot margariini-sokeriseokseen ja sekoita joukkoon kauramaito. Sekoita taikina koostumukseltaa sellaiseksi, että se irtoaa kauhasta ja kulhon seinistä. Lisää jauhoja tarvittaessa.
  3. Painele taikina piirakkavuokaan (26 cm) ja esipaista sitä 200 asteessa noin 8 minuuttia.
  4. Sekoita jäiset mustikat jogurtti-sokeriseokseen. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista piirakkaa 200 asteessa noin 15 minuuttia, vähennä lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 5 minuuttia.
  5. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Parhaimmillaan piirakka on, jos annat sen levätä yön yli jääkaapissa.
Nautinnollisia piirakkahetkiä!

3 kommenttia: